VanEck Vectors Junior Gold Miners ETF gullgruve børsnotert fond

VanEck Vectors Junior Gold Miners ETF

VanEck Vectors Junior Gold Miners ETF er et børsnotert fond som følger MVIS Global Junior Gold Miners Index. fondet er forvaltet av VanEck Asset Management. Ved å investere i det børsnoterte fondet vil du få eierskap i 93 små gullgruveselskap som Pan American Silver Corporation, Gold Fields Ltd, Evolution Mining Ltd og Yamana Gold Inc. Den årlige forvalteravgiften er på 0,55 %.

VanEck Vectors Junior Gold Miners ETF kursutvikling

 • Realtidskurser
 • Gull og råvarer
 • Aksjer, indekser, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd

Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Kjøpe VanEck Vectors Junior Gold Miners ETF

VanEck Vectors Junior Gold Miners ETF er et børsnotert fond som fokuserer på mindre selskaper som er i oppstartsfasen. Det betyr at de fleste en utvikler gruvefelt eller leter etter gull. Det er en korrelasjon mellom ETFen og gullprisen, men kursutviklingen vil også avhenge av om selskapene finner gull. Siden det børsnoterte fondet har investert i 93 forskjellige junior gold miners får du en god risikospredning. ETFen er notert på NYSE ARCA, så den kan kjøpes via de fleste norske meglere og banker. Men, dette er løsninger som kan bli dyre siden du må betale kurtasje.

Det er selvsagt flere ting enn bare pris du bør vurdere når du skal velge ut en nettmegler for å kjøpe GDXJ ETF. Du bør unngå useriøse aktører, og det kan du enkelt gjøre ved å velge nettmegler som er regulert og har de nødvendige tillatelsene som trengs fra det norske Finanstilsynet. Videre bør det også være en brukervennlig løsning som har nyttige funksjoner som gratis realtidskurser og et program til teknisk analyse.

1: Velg nettmegler for å kjøpe VanEck Vectors Junior Gold Miners ETF

Vi pleier å anbefale eToro. Dette er en nettmegler som tilbyr kurtasjefri handel med over 250 ETFer og over 2000 aksjer på 16 av de viktigste børsene i verden. Det gir deg tilgang til GDXJ og et godt utvalg av andre ETFer og aksjer for gullgruveselskap. eToro er regulert av CySEC og har alle godkjenninger som kreves fra Finanstilsynet. Det viser at eToro er et seriøst alternativ. Alle innskudd og plasseringer i ETFer er også forsikret opptil 1 million euro, noe som viser at sikkerheten også er på plass.

eToro passer godt for både nye og mer erfarne investorer og tradere. Det minste innskuddet er på $200 eller noe under 2000 kr som gjør at de aller fleste kan komme i gang med investeringer. Siden du ikke betaler kurtasje vil heller ikke kostnadene bli for høye, selv om du handler for mindre summer. Når du åpner konto får du tilgang til gratis realtidskurser slik at du har god oversikt over kursutviklingen, og du får også et eget program til tekniske analyser.

eToro
 • Anbefalt nettmegler
 • Gull ETF
 • Gull CFD
 • Aksjer i gruveselskap

 • Ingen kurtasje - lav spread
 • Gratis realtidskurser
 • Analyseprogram
 • Godkjent av Finanstilsynet

76 % av retailinvestorer taper penger når de trader CFD med denne tilbyderen. Du bør vurdere om du er i stand til å håndtere denne risikoen.

2: Åpne konto

Når du har kommet til eToros nettsiden kan du starte på registreringen ved å trykke på knappen Bli med nå. Dette åpner opp et skjema hvor du kan velge hvilken innloggingsmetode du ønsker å bruke på din konto. Du kan enten skrive inn brukernavn, passord og mailadresse, eller tilknytte din Facebook- eller Google-konto og logge inn med disse. Når du har valgt metode for innlogging og aktivert den er din konto registrert og du er logget inn.

Nå som du er logget inn kan du gjøre ferdig registreringen ved å trykke på Fullfør profil. Nå får du frem et skjema hvor du kan fylle inn informasjon som navn, fødselsdato, adresse og telefonnummer. Deretter må du svare på noen spørsmål slik at din kunnskap og erfaring med investeringer blir kartlagt. Helt til slutt anbefaler vi at du verifiserer kontoen din for å øke sikkerheten. Det gjør du ved å laste opp bilder av ID, et dokument som viser adressen din og betalingsmetodene du ønsker å bruke til innskudd og uttak fra din eToro-konto.

3: Gjør innskudd

Det minste innskuddet du kan gjøre på eToro er som nevnt $200, mens det største innskuddet går fra $5500 og oppover, og avhenger av hvilken betalingsmetode du bruker. Gjør du innskudd med VISA, MasterCard, Revolut, Paypal, Neteller, Skrill, Rapid Transfer eller Trustly vil du få penger på din eToro-konto umiddelbart. Du kan også gjøre en bankoverføring, men det kan da ta opptil 5 virkedager før du får penger på konto.

4: Kjøp VanEck Vectors Junior Gold Miners ETF

Når du skal kjøpe GDXJ ETF må du bruke ordreskjemaet på informasjonssiden til fondet. Denne fremgangsmåten kan også brukes om du vil kjøpe gull med CFD, ETF eller aksjer. Du kommer til informasjonssiden ved å bruke søkefeltet øverst å skjermen til å søke på navn eller ticker. Deretter trykker du på søkeresultatet. På denne siden finner du informasjon om det børsnoterte fondet, kursoversikt og analyseprogram.

Du åpner ordreskjemaet ved å trykke på Handle. I ordreskjemaet kan du oppgi summen du ønsker å investere eller hvor mange andeler du vil kjøpe. Når du har oppgitt summen eller antallet andeler kan du gå videre til å aktivere ordren. Det gjør du ved å trykke på Åpne handel. Er børsen åpen vil din ordre bli utført med en gang. Dine fondsandeler legges automatisk til i din protefølje hvor du kan følge med på kursutviklingen på din investering.

VanEck Vectors Junior Gold Miners ETF FAQ

Hva er VanEck Vectors Junior Gold Miners ETF?

VanEck Vectors Junior Gold Miners ETF er et børsnotert fond som investerer i gruveselskap som utvikler nye felt eller er i letefasen. Det betyr at selskapene kan gi god avkastning om de finner gull. Når du kjøper GDXJ ETF vil du ha aksjer i 93 junior gold miners.

Er det trygt å investere i VanEck Vectors Junior Gold Miners ETF?

Siden dette er et børsnotert fond som fokuserer på oppstartsselskaper vil det være risiko for at selskapene ikke lykkes. Men, fondet er investert i 93 forskjellige gruveselskap, noe som gir god risikodiversifisering og bedre sjanse for å eie flere av de som lykkes.

Hvor kan jeg kjøpe VanEck Vectors Junior Gold Miners ETF?

GDXJ ETF er notert på New York Stock Exchange ARCA, så det kan kjøpes via norske meglere og banker. Men, da mp du betale kurtasje. Vi viser deg steg for steg hvordan du kan kjøpe det børsnoterte fondet GDXJ uten å måtte betale kurtasje.