VanEck Vectors Gold Miners ETF gullgruveselskap børsnotert fond

VanEck Vectors Gold Miners ETF

VanEck Vectors Gold Miners ETF er et børsnotert fond som skal følge NYSE ARCA Gold Miners Index. Fondet forvaltes av VanEck Asset Management. Investerer du i det børsnoterte fondet som har tickeren GDX vil du få eierskap i 52 forskjellige gullgruveselskap som Newmont Corporation, Barrick Gold Corporation og Franco-Nevada Corporation. Det årlige forvaltergebyret er på 0,53 %.

VanEck Vectors Gold Miners ETF kursutvikling

 • Realtidskurser
 • Gull og råvarer
 • Aksjer, indekser, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd

Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Kjøpe VanEck Vectors Gold Miners ETF

VanEck Vectors Gold Miners ETF er et børsnotert fond som investerer i etablerte gruveselskap. Det betyr at kursen vil følge gullprisen, men den vil normalt være mer volatil. Med 53 selskaper i fondet vil du få en god risikodiversifisering med ETFen. Det betyr at en investering i GDX ETF kan være et godt alternativ til å kjøpe gull. Siden fondet er notert på NYSE ARCA kan det kjøpes via de aller fleste norske nettmeglere og banker, men dette kan bli dyre løsninger siden du må betale kurtasje ved kjøp og salg.

Når du skal velge nettmegler for å kjøpe GDX ETF er det selvsagt flere ting du bør vurdere enn kun pris og kostnader. Det er også viktig at nettmegleren har et godt utvalg, og at det er en seriøs aktør. Et minstekrav er at nettmegleren er regulert og har alle godkjenninger som trengs fra det norske Finanstilsynet. Noe annet som er viktig er at du har tilgang til realtidskurser slik at du kan følge med på kursutviklingen, og at du har et eget program til teknisk analyse slik at du kan finne gode kjøp.

1: Velg nettmegler for å kjøpe VanEck Vectors Gold Miners ETF

eToro er den nettmegleren vi oftest anbefaler. eToro gir deg nemlig tilgang til kurtasjefri handel med over 250 ETFer og mer enn 2000 aksjer notert på 16 av de viktigste børsene i verden. Dermed kan du investere i GDX og et stort antall andre børsnoterte fond som gir deg eksponering mot gullprisen. eToro er også regulert av CySEC og har alle tillatelser fra Finanstilsynet. I tillegg er alle innskudd og investeringer i ETF og aksjer forsikret opptil 1 million euro.

eToro er et alternativ til norske nettmeglere og banker som passer godt til både nybegynnere og mer erfarne investorer og tradere. Det minste innskuddet er på $200, noe som betyr at eToro åpner opp for at flere skal kunne begynne med investeringer, og siden du ikke betaler kurtasje vil kostnadene være lave. Som kunde får du tilgang til gratis realtidskurser og et eget program for teknisk analyse. Du kan besøke nettsiden ved å trykke på den grønne knappen endenfor hvor det står Til eToro.

eToro
 • Anbefalt nettmegler
 • Gull ETF
 • Gull CFD
 • Aksjer i gruveselskap

 • Ingen kurtasje - lav spread
 • Gratis realtidskurser
 • Analyseprogram
 • Godkjent av Finanstilsynet

76 % av retailinvestorer taper penger når de trader CFD med denne tilbyderen. Du bør vurdere om du er i stand til å håndtere denne risikoen.

2: Åpne konto

Når du er på nettsiden til eToro kan du starte registreringen ved å trykke på knappen Bli med nå for å åpne skjemaet hvor du kan velge hvilken innloggingsmetode du vil bruke på din konto. Alternativene er å enten skrive inn brukernavn, passord og mailadresse, eller koble til din Facebook- eller Google-konto og bruke disse til innlogging. Når du har valgt metode og aktivert den er din konto registrert og du er logget inn.

Nå som du er innlogget kan du gå videre i registreringen. Det gjør du ved å trykke på Fullfør profil. Dette åpner opp et skjema hvor du kan skrive inn informasjon som navn, fødselsdato, adresse og telefonnummer. Neste trinn er å svare på noen spørsmål slik at din kunnskap og erfaring med investeringer blir kartlagt. Før du gjør innskudd anbefaler vi at du verifiserer din konto for å øke sikkerheten. Dette gjør du ved å laste opp bilder av ID, et dokument som viser adressen din og betalingsmetodene du vil bruke.

3: Gjør innskudd

Som nevnt er det minste innskuddet på $200, noe som tilsvarer i underkant av 2000 kr. Dette gjør at eToro åpner opp for at investeringer blir mer tilgjengelig for flere. Når du skal gjøre innskudd kan du benytte betalingsmetodene VISA, MasterCard, Revolut, Paypal, Neteller, Skrill, Rapid Transfer eller Trustly som har direkte overføringer. Alternativt kan du gjøre innskudd med en bankoverføring, men det kan da ta opptil 5 virkedager før pengene er fremme på din eToro-konto.

4: Kjøp VanEck Vectors Gold Miners ETF

Når du skal kjøpe VanEck Vectors Gold Miners ETF eller andre børsnoterte fond eller aksjer for gullgruveselskap må du bruke ordreskjemaet som finnes på informasjonssiden. Du åpner denne ved å bruke søkefeltet øverst på skjermen til å søke på navn eller ticker, og så trykke på søkeresultatet. Informasjonssiden inneholder blant annet kursoversikt og program for teknisk analyse.

Du åpner ordreskjemaet ved å trykke på Handle. Deretter kan du fylle inn summen du vil investere i GDX ETF eller antallet andeler du vil kjøpe. Når du har gjort dette aktiverer du ordren ved å trykke på Åpne handel. Din ordre vil bli utført umiddelbart så lenge børsen er åpen. Dine andeler i GDX ETF legges automatisk til i din porotefølje slik at du kan følge med på kursutviklingen.

VanEck Vectors Gold Miners ETF FAQ

Hva er VanEck Vectors Gold Miners ETF?

GDX ETF er et børsnotert fond som investerer i gullgruveselskap. Fondet har investert i 53 gruveselskaper som Barrick Gold Corp, Newmont Corp og Franco-Nevada Corp. Det gir deg en god risikospredning. ETFen er notert på New York Stock Exchange ARCA.

Er det trygt å investere i VanEck Vectors Gold Miners ETF?

GDX investerer i etablerte gullgruveselskap, noe som gjør at risikoen blir lavere enn i for eksempel GDXJ. Fondet påvirkes av gullprisen, men siden det investerer i selskaper vil det være mer volatilt. Som fondseier vil du ha aksjer i 53 selskap, noe som gir god risikodiversifisering.

Hvor kan jeg kjøpe VanEck Vectors Gold Miners ETF?

ETFen er notert på New York Stock Exchange ARCA og kan derfor kjøpes hos de fleste meglere og banker. Men, du må da betale kurtasje ved kjøp og salg. Vi viser deg steg for steg hvordan du kan kjøe GDX ETF uten å betale kurtasje.