Kjøpe Sprott Physical Bullion Trust ETF uten kurtasje

Sprott Physical Gold Trust ETF

Sprott Physical Gold Trust ETF er et børsnotert fond som investerer i fysisk gull og som skal følge Bloomberg GOLDS Comdty Spot Price. PHYS ETF eier over 2,5 millioner unser gull som er verdt mer enn 5 milliarder dollar. Fondet blir forvaltet av Sprott Asset Management. Den årlige forvalteravgiften er på 0,42 %.

Sprott Physical Gold Trust ETF kursutvikling

 • Realtidskurser
 • Gull og råvarer
 • Aksjer, indekser, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd

Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Kjøpe Sprott Physical Gold Trust ETF

Sprott Physical Gold Trust ETF er et børsnotert fond som investerer i fysisk gull. Ved å investere i dette fondet får du eksponering mot gullprisen, samtidig som du slipper å tenke på kostnader relatert til frakt, lagring og forsikring som du må vurdere dersom du vil kjøpe gull selv. ETFen er notert på NYSA ARCA, noe som gjør at den kan kjøpes via de fleste norske meglere og banker. Selv om dette er trygge og brukervennlige løsninger pleier vi å anbefale noe annet siden det kan bli dyrt da du må betale kurtasje.

Når du velger nettmegler er det selvsagt viktig å ha fokus på kostnader, men det er også andre ting som må vurderes. Det er viktig å velge en seriøs og trygg aktør, noe som betyr at du bør velge en nettmegler som er regulert og har alle nødvendige godkjenninger fra Finanstilsynet i Norge. Nettmegleren må også ha brukervennlige løsninger, og det er en fordel om du får tilgang til realtidskurser slik at du kan holde oversikten på kursutviklingen. Program for teknisk analyse er også et pluss å ha.

1: Velg nettmegler for å kjøpe Sprott Physical Gold Trust ETF

Det er eToro vi pleier å anbefale til de aller fleste. Dette er en nettmegler som tilbyr kurtasjefri handel med mer enn 250 ETFer og over 2000 aksjer notert på 16 av de viktigste børsene i verden. eToro er regulert av CySEC og har alle nødvendige tillatelser fra det norske Finanstilsynet. Innskudd og investeringer i ETFer og aksjer er også forsikret opptil 1 million euro. Dermed er dette et trygt alternativ med stort utvalg.

Med kurtasjefri handel og et minsteinnskudd på $200 kan de aller fleste komme i gang med investeringer uten at kostnadene blir for høy. Når du registrerer deg får du tilgang til gratis realtidskurser slik at du kan holde deg oppdatert. Med et analyseprogram kan du også lage dine egne tekniske analyser. For å registrere deg kan du besøke eToro ved å trykke på den grønne knappen hvor det står Til eToro.

eToro
 • Anbefalt nettmegler
 • Gull ETF
 • Gull CFD
 • Aksjer i gruveselskap

 • Ingen kurtasje - lav spread
 • Gratis realtidskurser
 • Analyseprogram
 • Godkjent av Finanstilsynet

76 % av retailinvestorer taper penger når de trader CFD med denne tilbyderen. Du bør vurdere om du er i stand til å håndtere denne risikoen.

2: Åpne konto

Når du har kommet til eToros nettside kan du begynne på registreringen. Det gjør du ved å trykke på knappen hvor det står Bli med nå. Du får nå frem et skjema hvor du kan velge hvilken innloggingsmetode du vil ha på din eToro-konto. Du kan enten skrive inn brukernavn, passord og mailadresse, eller velge å koble din eToro-konto sammen med din Facebook- eller Google-konto og bruke disse til innlogging. Når du har valgt og aktivert metoden du vil ha er din konto registrert og du er logget inn.

Nå kan du gå videre i registreringen ved å trykke på Fullfør profil slik at du får frem skjemaet hvor du kan skrive inn informasjon som navn, fødselsdato, adresse og telefonnummer. På neste trinn må du svare på spørsmål slik at din erfaring og kunnskap om investeringer blir kartlagt. Til slutt kan du også verifisere din konto for å øke sikkerheten. Dette gjør du ved å laste opp bilder av ID, et dokument som viser adressen din og betalingsmetodene du vil bruke til innskudd og uttak fra din eToro-konto.

3: Gjør innskudd

Som nevnt er det minste innskuddet på $200, noe som tilsvarer rundt 2000 kr. Maks innskudd går fra $5500 og oppover, avhengig av hvilken betalingsmetode du bruker. Gjør du innskudd med VISA, MasterCard, Revolut, Paypal, Neteller, Skrill, Rapid Transfer eller Trustly vil du få penger på din eToro-konto umiddelbart siden disse har direkte overføringer. Du kan også gjøre innskudd med vanlig bankoverføring, men velger du denne metoden kan det ta opptil 5 virkedager før du har penger på konto.

4: Kjøp Sprott Physical Gold Trust ETF

For å kjøpe Sprott Physical Gold Trust ETF må du bruke ordreskjemaet som finnes på informasjonssiden til fondet på eToro. For å komme dit må du bruke søkefeltet øverst på skjermen til å søke etter navnet eller tickeren til fondet, og så trykke på søkeresultatet. Samme fremgangsmåten kan også brukes til å kjøpe aksjer eller andre fond som investerer i gull. På denne siden finner du også kursoversikten og programmet for teknisk analyse.

Ordreskjemaet åpner du ved å trykke på handle. Når du har åpnet dette kan du enten skrive inn summen du vil investere i PHYS ETF eller antallet andeler du vil kjøpe i det børsnoterte fondet. Etter du har oppgitt sum eller antall kan du gå videre med å aktivere ordren ved å trykke på Åpne handel. Er børsen åpen vil din ordre bli utført umiddelbart. Dine andeler i Sprott Physical Gold ETF legges automatisk til i din portefølje slik at du kan følge med på kursutviklingen.

Sprott Physical Gold Trust ETF FAQ

Hva er Sprott Physical Gold Trust ETF?

Sprott Physical Gold ETF er et børsnotert fond som investerer i fysisk gull. Det vil si at fondet kjøper gull som det oppbevarer. Pr 1. juni 2021 eide fondet 2 642 789 unser gull med en verdi på $5 022 462 585. Kjøper du PHYS ETF vil du eie en andel av gullet.

Er det trygt å investere i Sprott Physical Gold Trust ETF?

Det er selskapet Sprott Inc som fovalter fondet, mens fondets eiendeler er direkte eid av fondsinnehaverne. Det betyr at det ikke er noen motpartsrisiko i fondet. Den viktigste risikoen for investeringer i PHYS ETF er endringer i gullprisen.

Hvor kan jeg kjøpe Sprott Physical Gold Trust ETF?

PHYS ETF er notert på New York Stock Exchange ARCA, så det kan kjøpes via de fleste norske meglere og banker. Men, det kan bli dyrt siden du må betale kurtasje. På vår side viser vi deg steg for steg hvordan du kan kjøpe Sprott Physical Gold Trust ETF uten kurtasje.