SPDR Gold ETF børsnotert fond gull

SPDR Gold ETF

SPDR Gold ETF er verdens største børsnoterte fond som investerer i fysisk gull og skal følge LBMA Gold Price. Fondet eier mer enn 30 millioner unser gull med en samlet verdi på over 60 milliarder dollar. Fondet styres av S&P Financial Services og forvaltes av State Street Global Advisors. Fondet har en årlig forvalterkostnad på 0,40 %.

SPDR Gold ETF kursutvikling

 • Realtidskurser
 • Gull og råvarer
 • Aksjer, indekser, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd

Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Kjøpe SPDR Gold ETF

SPDR Gold ETF investerer i fysisk gull, og dette gjør at ETFen er et godt alternativ siden du ikke trenger å betale for transport, lagring og forsikring dersom du velger å kjøpe gull på egenhånd. Fondet er notert på New York Stock Exchange ARCA, og dermed er det lett tilgjengelig via norske meglere og banker. Men, selv om disse løsningene er brukervennlige kan de bli dyre siden du må betale kurtasje når du kjøper og selger børsnoterte fond.

Det er viktig å fokusere på hvilke kostnader de ulike meglerne har, men det er også andre ting som er viktig å vurdere. Nettmegleren du velger bør være regulert og ha alle nødvendige godkjenninger fra Finanstilsynet i Norge. Noe annet er at megleren bør tilby realtidskurser slik at du kan følge med på kursutviklingen, og et analyseprogram slik at du kan lage tekniske analyser for å time kjøp og salg. Dette er noe som bør være gratis.

1: Velg nettmegler for å kjøpe SPDR Gold ETF

eToro tilbyr kurtasjefri handel med mer enn 250 ETFer og over 2000 aksjer på 16 av de viktigste børsene i verden. Det betyr at du har et stort utvalg og lave kostnader siden spread eller forskjellen mellom kjøps- og salgskurs er eneste kostnad. eToro er regulert av CySEC og har alle nødvendige tillatelser fra Finanstilsynet, og alle innskudd og plasseringer i ETFer er forsikret opptil 1 million euro. Dermed er dette et godt alternativ til norske meglere og banker.

Det minste innskuddet på eToro er $200, noe som tilsvarer i underkant av 2000 kr. Dette er dermed en løsning som gjør at det blir åpnet opp for at flere kan begynne med investeringer. Når du har åpnet konto får du tilgang til gratis realtidskurser slik at du kan følge kursutviklingen, og med et eget analyseprogram kan du lage tekniske analyser for å time kjøpene dine.

eToro
 • Anbefalt nettmegler
 • Gull ETF
 • Gull CFD
 • Aksjer i gruveselskap

 • Ingen kurtasje - lav spread
 • Gratis realtidskurser
 • Analyseprogram
 • Godkjent av Finanstilsynet

76 % av retailinvestorer taper penger når de trader CFD med denne tilbyderen. Du bør vurdere om du er i stand til å håndtere denne risikoen.

2: Åpne konto

På nettsiden til eToro kan du se en knapp hvor det står Bli med nå, og når du trykker på denne får du frem et skjema hvor du kan velge innloggingsmetoden du vil bruke på din konto. Du kan enten velge å skrive inn brukernavn, passord og mailadresse, eller velge å bruke innlogging med din Facebook- eller Google-konto. Etter at du har valgt metode og aktivert den er din konto registrert og du er innlogget.

Nå kan du trykke på Fullfør profil for å åpne opp skjemaet hvor du kan skrive inn informasjon som navn, fødselsdato, adresse og telefonnummer. Neste trinn er å svare på noen spørsmål for å få din erfaring og kunnskap om investeringer kartlagt. Til slutt kan du verifisere din konto for å øke sikkerheten. Det gjør du ved å laste opp bilder av ID, et dokument som viser adressen din og betalingsmetodene du vil bruke.

3: Gjør innskudd

Det minste innskuddet er som nevnt på $200. Siden du ikke betaler kurtasje vil kostnadene være lave selv om du handler for mindre beløp. Vil du komme i gang så raskt som mulig kan du gjøre innskudd med  VISA, MasterCard, Revolut, Paypal, Neteller, Skrill, Rapid Transfer eller Trustly som har direkte overføringer. Et annet alternativ er å gjøre en bankoverføring, men med denne metoden kan det gå opptil 5 virkedager før pengene er fremme på din eToro-konto.

4: Kjøp SPDR Gold ETF

Når du skal kjøpe SPDR Gold ETF eller andre børsnoterte fond og aksjer må du bruke ordreskjemaet som finnes på informasjonssiden. Den kommer du til ved å bruke søkefunksjonen øverst på skjermen til å søke på navn eller tickeren GLD, og trykke på søkeresultatet som kommer frem. På siden finner du kursoversikt og analyseprogrammet for tekniske analyser.

Du åpner ordreskjemaet ved å trykke på Handle. I dette skjemaet kan du enten oppgi summen du vil investere eller antallet andeler du vil kjøpe. Når du har gjort dette aktiverer du ordren ved å trykke på Åpne handel. Så lenge børsen er åpen vil ordren bli utført med en gang. Dine andeler legges så automatisk til i porteføljen din slik at du kan følge med på kursutviklingen.

SPDR Gold ETF FAQ

Hva er SPDR Gold ETF?

GLD er verdens største børsnoterte fond som har investeringer i fysisk gull og er notert på NYSE ARCA. Pr 1. juni 2021 eide fondet 33 624 490,69 unser gull med en verdi på $63 843 155 327,10. Når du kjøper GLD ETF vil du eie det underliggende gullet.

Er det trygt å investere i SPDR Gold ETF?

Det er S&P Financial Services som styrer fondet, mens det er forvaltet av State Street Global Advisors. Dette er en ETF som betyr at du eier gullet fondet har investert i, noe som fjerner motpartsrisiko. Dermed er det gullprisen som er den viktigste risikoen når det gjelder investeringer i SPDR Gold ETF.

Hvor kan jeg kjøpe SPDR Gold ETF?

Siden SPDR Gold ETF er notert på New York Stock Exchange ARCA kan det kjøpes gjennom de fleste meglere og nettbanker. Vil du slippe kurtasje kan du følge vår fremgangsmåten for å kjøpe GLD ETF uten kurtasje.