Kjøpe iShares Gold Trust ETF uten kurtasje

iShares Gold Trust ETF

iShares Gold Trust ETF er et børsnotert fond som investerer i fysisk gull og skal følge LBMA Gold Price. IAU ETF eier over 16 millioner unser gull med en verdi på over 30 milliarder dollar. Fondet forvaltes av BlackRock. Den årlige forvalterkostnaden er 0,25 %, noe som betyr at dette er en av de rimeligste gull ETFene.

iShares Gold Trust ETF kursutvikling

 • Realtidskurser
 • Gull og råvarer
 • Aksjer, indekser, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd

Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Kjøpe iShares Gold Trust ETF

iShares Gold Trust investerer i fysisk gull og har lave forvalterkostnader, noe som gjør dette til et godt alternativ til å kjøpe gull. ETFen er det nest største børsnoterte fondet som investerer i gull. IAU er notert på New York Stock Exchange ARCA og er dermed lett tilgjengelig for norske investorer og tradere. Det kan kjøpes via de fleste norske meglere og banker, men dette kan bli dyre løsninger siden du må betale kurtasje når du kjøper og selger ETFer.

Utover å velge en nettmegler som har lave kostnader er det også viktig å velge et seriøst og trygt alternativ. Altså må megleren være regulert og ha alle godkjenninger som trengs fra det norske Finanstilsynet. Det kan være en fordel å kunne følge med på iShares Gold Trust ETF kursutvikling i realtid og ha mulighet til å kunne lage tekniske analyser. Så å velge en nettmegler som tilbyr dette gratis er også en god løsning siden mange tar betalt for dette.

1: Velg nettmegler for å kjøpe iShares Gold Trust ETF

eToro er en nettmegler vi kan anbefale til de fleste. Her har du kurtasjefri handel på 16 børser med tilgang til over 250 ETFer og mer enn 2000 aksjer. eToro er regulert av CySEC og har alle nødvendige tillatelser fra Finanstilsynet. Alle innskudd og investeringer i ETFer er også forsikret opptil 1 million euro. Dermed har du stort utvalg og sikkerhet når du er kunde hos denne nettmegleren.

Med kurtasjefri handel og et minsteinnskudd på $200 eller i underkant av 2000 kr kan de aller fleste begynne med investeringer på eToro. Når du åpner konto får du tilgang til gratis realtidskurser slik at du kan holde deg oppdatert på kursene, og med et eget analyseprogram kan du lage tekniske analyser for å finne gode investeringer. For å komme til nettsiden kan du trykke på den grønne knappen nedenfor hvor det står Til eToro.

eToro
 • Anbefalt nettmegler
 • Gull ETF
 • Gull CFD
 • Aksjer i gruveselskap

 • Ingen kurtasje - lav spread
 • Gratis realtidskurser
 • Analyseprogram
 • Godkjent av Finanstilsynet

76 % av retailinvestorer taper penger når de trader CFD med denne tilbyderen. Du bør vurdere om du er i stand til å håndtere denne risikoen.

2: Åpne konto

Når du er på nettsiden til eToro kan du starte med å registrere din konto. Det gjør du ved å trykke på knappen Bli med nå. Du åpner da opp et skjema hvor du kan velge hvilken innloggingsmetode du vil bruke. Du kan enten skrive inn brukernavn, passord og mailadresse, eller koble eToro-kontoen sammen med din Facebook- eller Google-konto. Når du har gjort ditt valg og aktivert innloggingsmetoden er din konto registert og du er innlogget.

Ved å trykke på Fullfør profil kan du gå videre i registreringen. Nå kan du skrive inn informasjon som navn, fødselsdato, adresse og telefonnummer. På neste trinn må du svare på noen spørsmål slik at din kunnskap og erfaring med investeringer blir kartlagt. Helt til slutt anbefaler vi at du verifiserer din konto for å øke sikkerheten ved å laste opp bilder av ID, et dokument som viser adressen din og betalingsmetodene du ønsker å bruke.

3: Gjør innskudd

Med et minsteinnskudd på $200 åpner eToro opp for at flere skal kunne begynne med investeringer, og uten kurtasje på handlene holdes kostnaden nede. Når du skal gjøre innskudd kan du bruke metodene VISA, MasterCard, Revolut, Paypal, Neteller, Skrill, Rapid Transfer eller Trustly som har direkte overføringer. Dermed kan du komme raskt i gang med å kjøpe iShares Gold Trust ETF. Du kan også gjøre en bankoverføring, men bruker du denne metoden kan de ta opptil 5 virkedager før pengene er fremme på din eToro-konto.

4: Kjøp iShares Gold Trust ETF

Når du skal investere i iShares Gold Trust ETF eller i en annen gull ETF må du bruke ordreskjemaet som finnes på fondets informasjonsside. Du kommer til den ved å bruke søkefeltet øverst på skjermen til å søke på navn eller tickeren IAU, og så trykke på søkeresultatet. På denne siden finner du også kursoversikt og analyseprogrammet som brukes til tekniske analyser.

Du åpner ordreskjemaet ved å trykke på Handle, og i dette kan du oppgi enten summen du vil investere eller antallet andeler du vil kjøpe. Når du har oppgitt dette kan du aktivere din ordre ved å trykke på Åpne handel. Din ordre blir nå aktivert, og er børsen åpen vil den bli utført med en gang. Dine fondsandeler legges automatisk til i din portefølje slik at du kan følge med på kursutviklingen.

iShares Gold Trust ETF FAQ

Hva er iShares Gold Trust ETF?

iShares Gold Trust ETF er et fond børsnotert på New York Stock Exchange ARCA som investerer i fysisk gull. Pr 1. juni 2021 eide fondet 16 127 502,05 unser gull verdt $30 625 298 926. Ved å kjøpe IAU ETF vil du eie det underliggende gullet.

Er det trygt å investere i iShares Gold Trust ETF?

Det er den kjente forvalteren BlackRock som står bak det børsnoterte fondet. Siden dette er en ETF vil du heller ikke få motpartsrisiko siden du vil eie det underliggende gullet. Altså er endringer i gullprisen den viktigste risikoen forbundet med investering i IAU ETF.

Hvor kan jeg kjøpe iShares Gold Trust ETF?

IAU ETF er børsnotert på New York Stock Exchange ARCA, noe som betyr at det kan handles via de fleste meglere og banker. På vår side viser vi deg hvordan du kan kjøpe iShares Gold Trust ETF uten å betale kurtasje på transaksjonene.