Kjøpe iShares Gold Producers ETF uten kurtasje

iShares Gold Producers ETF

iShares Gold Producers ETF er et børsnotert fond som skal følge S&P Commodity Producers Gold Index. Fondet administreres av State Street Advisors og forvaltes av BlackRock. Ved å investere i det børsnoterte fondet eier du aksjer i 60 forskjellige gullgruveselskap som Newmont Corp, Barrick Gold Corp og Newcrest Mining Ltd. Den årlige forvalterkostnaden er 0,55 %.

iShares Gold Producers ETF kursutvikling

 • Realtidskurser
 • Gull og råvarer
 • Aksjer, indekser, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd

Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Kjøpe iShares Gold Producers ETF

SPGP er en populær ETF blant investorer og tradere som vil investere i gullgruveselskap og ha en god risikodiversifisering. Fondet er notert på London Stock Exchange, noe som gjør at ikke alle norske meglere og banker tilbyr handel i dette. Hos de meglerne og bankene som tilbyr handel på London-børsen må du betale kurtasje når du kjøper og selger ETFer, noe som gjør dette til løsninger som kan bli dyre. Det er en av grunnene til at vi normalt anbefaler andre metoder.

I tillegg til å holde kostnadene nede er det også viktig å velge en nettmegler som er seriøs og trygg når du skal kjøpe iShares Gold Producers ETF. Det betyr at nettmegleren du velger må være regulert og godkjent av det norske Finanstilsynet. Videre er det en fordel å ha tilgang til både realtidskurser og et program for teknisk analyse. Dette er noe de aller fleste tilbyr, men ofte er dette betalingstjenester. Å få dette gratis er derfor et pluss.

1: Velg nettmegler for å kjøpe iShares Gold Producers ETF

eToro er nettmegleren vi som regel anbefaler. Ved å bruke eToro får du tilgang til kurtasjefri handel på 16 av de viktigste børsene i verden. Det betyr at du har over 250 børsnoterte fond og over 2000 aksjer å velge mellom. eToro er regulert av CySEC og har alle nødvendige tillatelser fra Finanstilsynet, noe som viser at dette er en seriøs aktør. Videre er alle innskudd og investeringer i ETFer forsikret opptil 1 million euro, og dermed har du en høy grad av sikkerhet.

Med et minsteinnskudd på kun $200 åpner eToro opp for at flere kan komme i gang med investeringer i gull ETF. Når du heller ikke betaler kurtasje holdes kostnadene nede, selv om du kun handler for mindre summer. Som kunde får du gratis realtidskurser og et eget program for teknisk analyse. Vil du besøke eToro for å se nærmere på løsningen eller åpne en konto kan du trykke på den grønne knappen endenfor hvor det står Til eToro.

eToro
 • Anbefalt nettmegler
 • Gull ETF
 • Gull CFD
 • Aksjer i gruveselskap

 • Ingen kurtasje - lav spread
 • Gratis realtidskurser
 • Analyseprogram
 • Godkjent av Finanstilsynet

76 % av retailinvestorer taper penger når de trader CFD med denne tilbyderen. Du bør vurdere om du er i stand til å håndtere denne risikoen.

2: Åpne konto

Når du er på nettsiden til eToro kan du starte registreringen ved å trykke på knappen Bli med nå. Det gjør at du får frem et skjema hvor du kan velge innloggingsmetoden du vil ha på din konto. Du kan enten skrive inn brukernavn, passord og mailadresse, eller tilknytte kontoen til din Facebook- eller Google-konto og logge inn med disse. Når du har valgt og aktivert metode er din konto registrert og du er innlogget.

Nå kan du trykke på Fullfør profil slik at du åpner skjemaet hvor du kan skrive inn informasjon som navn, fødselsdato, adresse og telefonnummer. Neste trinn består av å svare på noen spørsmål slik at din erfaring og kunnskap om investeringer blir kartlagt. Helt til slutt kan du verifisere din konto ved å laste opp bilder av ID, et dokument som viser adressen din og betalingsmetodene du vil bruke til innskudd og uttak.

3: Gjør innskudd

Det minste innskuddet på eToro er som nevnt $200, mens det største innskuddet går fra $5500 og oppover, avhengig av betalingsmetode. Vil du gjøre en direkte overføring som gjør at du får penger på din eToro-konto umiddelbart kan du bruke VISA, MasterCard, Revolut, Paypal, Neteller, Skrill, Rapid Transfer eller Trustly. Det er også mulig å gjøre en bankoverføring, men med denne metoden kan det ta opptil 5 virkedager før pengene er fremme på din eToro-konto.

4: Kjøp iShares Gold Producers ETF

Når du skal kjøpe iShares Gold Producers ETF må du bruke ordreskjemaet som finnes på informasjonssiden til det børsnoterte fondet. Denne fremgangsmåten kan også benyttes til å kjøpe gull med CFD eller ETF, og aksjer eller ETF for gullgruveselskap. Du kommer til informasjonssiden ved å bruke søkefeltet øverst på skjermen til å søke på navn eller tickeren SPGP, og så trykke på søkeresultatet. På denne siden finner du også kursoversikt for ETFen og analyseprogram.

Du åpner ordreskjemaet ved å trykke på Handle. I ordreskjemaet kan du enten skrive inn summen du ønsker å investere eller antallet andeler i det børsnoterte fondet du ønsker å kjøpe. Når du har skrevet inn sum eller antall kan du aktivere din ordre ved å trykke på Åpne handel. Så lenge børsen er åpen vil din ordre bli utført med en gang. Dine andeler i iShares Gold Producers ETF legges automatisk til i din portefølje slik at du kan følge med på kursutviklingen på din investering.

iShares Gold Producers ETF FAQ

Hva er iShares Gold Producers ETF?

iShares Gold Producers ETF er et børsnotert fond som investerer i gullgruveselskap. ETFen er notert på London Stock Exchange og kan kjøpes og selges som en vanlig aksje. Som investor i fondet får du eiendeler i 60 forskjellige gruveselskap.

Er det trygt å investere i iShares Gold Producers ETF?

Det børsnoterte fondet forvaltes av det kjente selskapet BlackRock. ETFen gir eierskap i 60 forskjellige selskaper som driver med utvinning av gull, så det gir god risikodiversifisering. Siden det er børsnotert har du også god oversikt over kursutviklingen.

Hvor kan jeg kjøpe iShares Gold Producers ETF?

ETFen er notert på London Stock Exchange ARCA og kan kjøpes gjennom de fleste meglere og banker som tilbyr aksjehandel. På vår side viser vi deg steg for steg hvordan du kan kjøpe SPGP ETF uten å betale kurtasje.