Kjøpe gull ETF i norge uten kurtasje

Gull ETF

ETF eller Equity Traded Fund er et fond som omsettes på børs. Med ETFer kan du investere i både gull og selskaper som driver med gruvedrift. En viktig fordel med ETFer er at de kan gi god diversifisering. Gull ETF kan brukes til både langsiktige investeringer og kortsiktig trading for å utnytte kurssvingninger.

Hva er ETF?

Equity Traded Fund er børsnoterte fond som omsettes på samme måte som vanlige børsnoterte aksjer. Siden disse omsettes på børs vil du hele tiden ha god oversikt over hva kursen er, og du kan også kjøpe eller selge ut dine posisjoner umiddelbart. Det finnes ETFer som investerer i fysiske råvarer, via kontrakter som opsjoner og futures, og i gruveselskap og selskaper som utvinner råvarer. Når du eier en ETF eier du også det underliggende instrumentet, noe som betyr at du ikke påtar deg motpartsrisiko når du kjøper gull ETF.

Gull ETF

En gull ETF kan enten investere direkte i fysisk gull som fondsforvalteren oppbevarer. Børsnoterte fond som følger gullprisen kan også være investert mot gull via opsjoner eller futures. Til slutt har du ETF eller Equity Traded Funds som investerer i selskaper som leter etter eller utvinner gull. Dermed kan dette instrumentet gi deg eksponering mot gullprisen på flere måter.

Gullgruve ETF

Kjøpe gull ETF

Siden ETFer er notert på børs, som regel New York Stock Exchange ARCA, er tilgangen på disse god. Du kan for eksempel kjøpe gull ETF via norske nettmeglere og i nettbanker hvor du har tilgang til handel med amerikanske aksjer. Dette er trygge og brukervennlige løsninger, men siden du må betale kurtasje kan det bli dyrt. Det finnes mange nettmeglere som tilbyr kurtasjefri handel, og når du skal velge ut nettmegler bør du velge en som er regulert og har alle nødvendige tillatelser fra det norske Finanstilsynet. Noe annet du bør undersøke er hvor stort utvalget av gull ETF er, og om du får tilgang til funksjoner som gratis realtidskurser og program for teknisk analyse.

1: Velg nettmegler for å kjøpe gull ETF

Vi anbefaler å bruke nettmegleren eToro til å investere i gull med ETFer. eToro tilbyr kurtasjefri handel med over 250 ulike børsnoterte fond, og i samlingen har du ETFer som investerer direkte i fysisk gull og i gruveselskaper som driver med leting og utvinning av gull. eToro er regulert av CySEC og har alle nødvendige tilatelser fra Finanstilsynet i Norge. Når du åpner konto får du tilgang til gratis realtidskurser og et eget program for teknisk analyse.

Det minste innskuddet på eToro er $200, noe som tilsvarer litt under 2000 kr. Dette gjør at de aller fleste kan komme i gang med å investere i gull ETF. For å komme i gang må du føst besøke nettsiden til eToro og åpne en konto. Du kommer til nettsiden ved å trykke på knappen nedenfor hvor det står Til eToro. Nettsiden og kundeservice er tilgjengelig på norsk, noe som sikrer deg en god brukeropplevelse.

eToro
  • Anbefalt nettmegler
  • Gull ETF
  • Gull CFD
  • Aksjer i gruveselskap

  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser
  • Analyseprogram
  • Godkjent av Finanstilsynet

76 % av retailinvestorer taper penger når de trader CFD med denne tilbyderen. Du bør vurdere om du er i stand til å håndtere denne risikoen.

2: Åpne konto

Når du er kommet til eToros nettside kan du begynne på selve registreringen. Det gjør du ved å trykke på knappen hvor det står Bli med nå. Du får nå frem et skjema hvor du kan velge hvilken innloggingsmetode du vil bruke på din eToro-konto. Du kan enten koble den sammen med din Facebook- eller Google-konto, eller skrive inn brukernavn, passord og mailadresse. Når du har valgt innloggingsmetode og aktivert den er din konto registrert.

Nå gjenstår det kun å gjøre ferdig kontoen din før du kan begynne med trading eller investering i gull ETF. Trykk på Fullfør profil slik at du får frem skjemaet hvor du kan skrive inn informasjon som navn, fødselsdato, adresse og telefonnummer. Neste trinn er å svare på spørsmål for å kartlegge din kunnskap og erfaring med investeringer. Til slutt anbefaler vi å verifisere kontoen din for å sikre den. Dette gjøres ved å laste opp bilder av ID, et dokument som viser adressen din og betalingsmetodene du vil bruke til innskudd og uttak fra din konto.

3: Gjør innskudd

Med minsteinnskudd på $200 kan de aller fleste komme i gang med investering i gull ETF, og siden ikke betaler kurtasje vil heller ikke kostnaden bli for høy. Bruker du VISA, MasterCard, Revolut, Paypal, Neteller, Skrill, Rapid Transfer eller Trustly vil pengene bli overført umiddelbart slik at du kan komme i gang med investeringer. Du kan også bruke bankoverføring, men med denne metoden kan det ta opptil 5 virkedager før du har pengene på din eToro-konto.

4: Kjøp gull ETF

Uansett om du vil kjøpe et børsnotert fond som investerer i fysisk gull eller i gruveselskaper er fremgangsmåten den samme. Du bruker ordreskjemaet som finnes på informasjonssiden til det børsnoterte fondet. Du kommer til denne siden ved å bruke søkefunksjonen øverst på siden til å søke etter navnet på fondet eller tickeren, og så trykke på søkeresultatet. På denne siden finner du innlegg om ETFen fra forumet, kursoversikt og analyseprogram.

Ordreskjemaet åpner du ved å trykke på Handle. Du kan skrive inn summen du vil investere i gull ETF eller antallet børsnoterte fond du vil kjøpe. Når du har gjort det kan du aktivere ordren ved å trykke på Åpne handel. Din ordre vil utføres umiddelbart så lenge børsen er åpen. Dine ETFer legges så automatisk til i din portefølje hvor du kan følge med på kursutviklingen.

Gull ETF FAQ

Hva er gull ETF?

Gull ETF er børsnoterte fond som gir deg eksponering mot gull. ETFene kan investere i fysisk gull, finansielle kontrakter som opsjoner eller futures, eller i selskaper som driver gruvedrift. På vår side kan du se utvalgte børsnoterte fond som gir eksponering mot gull.

Er det trygt å investere i gull ETF?

ETFer er regnet for å være trygge investeringer. Når du kjøper en ETF vil du eie det underliggende instrumentet, altså vil du ikke få motpartsrisiko. ETFer omsettes også på børs, noe som gjør at du hele tiden kan følge med på kursutviklingen, og kjøpe eller selge.

Hvor kan jeg kjøpe gull ETF?

De fleste ETFer er notert på New York Stock Exchange ARCA, noe som gjør at du kan kjøpe gull ETF via de fleste nettmeglere. På vår side viser vi deg steg for steg hvordan du kan kjøpe børsnoterte fond uten å betale kurtasje.