Kjøpe gull CFD contract for difference norge

Gull CFD

CFD eller Contract For Difference er et instrument som gjør det mulig å trade gull. Finansinstrumentet har fått et dårlig ry fordi det ofte blir brukt av nybegynnere som også ofte bruker for høy gearing og lite diversifisering. Til tross for dette kan gull CFD fungere godt for tradere og investorer som ønsker eksponering mot gullprisen.

Hva er CFD?

En Contract For Difference er et sammensatt instrument som er konstruert slik at det skal gi en avkastning som er likest mulig kursendringen på det underliggende instrumentet. En CFD investerer ikke direkte i det underliggende instrumentet, men investerer i kontrakter som opsjoner og futures. Dette gjør at verdien av CFD vil følge kursutviklingen til det underliggende instrumentet. En CFD har altså flere likhetstrekk med ETN eller Equity Traded Notes. Forskjellen ligger i at CFD ikke omsettes på børs, men kan kjøpes eller selges til en market maker som utsteder CFDer.

Gull CFD

En Contract For Difference som følger gullprisen er konstruert ved bruk av kontrakter på gull. Det finnes flere nettmeglere som fungerer som market makers for Contract For Difference som følger gullprisen, noe som betyr at tilgangen til dette instrumentet er god. Instrumentet er også konstruert slik at det kan brukes til å shorte gull dersom du tror at gullprisen vil falle.

Kjøpe gull CFD

Når du skal kjøpe gull CFD bør du gjøre en grundig gjennomgang av nettmegleren som tilbyr handel med instrumentet. Noe av det viktigste er å velge en nettmegler som er regulert og har tillatelsene som trengs fra det norske Finanstilsynet. Siden CFD ikke gir deg eierskap til det underliggende instrumentet er det også viktig å velge en nettmegler som har gode forsikringsordninger slik at du unngår motpartsrisiko. Til slutt må løsningen være rimelig, i tillegg til å ha verktøy som teknisk analyse og brukervennlige løsninger.

1: Velg nettmegler for å kjøpe gull CFD

Vi anbefaler å bruke eToro til å kjøpe gull CFDer. eToro er regulert av CySEC og har alle nødvendige tillatelser fra det norske Finanstilsynet. Videre er alle innskudd og investeringer i CFD forsikret opptil 1 million euro. Når du kjøper CFD på eToro betaler du ingen kurtasje, det er kun spread som er eneste kostnad. Det betyr at dette er en rimelig løsning. Som kunde får du tilgang til gratis realtidskurser og et eget program for tekniske analyse av gull CFDer.

eToro har også et minsteinnskudd på $200, noe som betyr at de aller fleste kan begynne med investering i gull med CFDer. For å åpne en konto på eToro må du aller først besøke nettsiden deres. Du kommer til den ved å trykke på den grønne knappen nedenfor hvor det står Til eToro. Nettsiden er tilgjengelig på norsk og du har også norsk kundeservice tilgjengelig. Det gir deg en god og brukervennlig løsning.

eToro
  • Anbefalt nettmegler
  • Gull ETF
  • Gull CFD
  • Aksjer i gruveselskap

  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser
  • Analyseprogram
  • Godkjent av Finanstilsynet

76 % av retailinvestorer taper penger når de trader CFD med denne tilbyderen. Du bør vurdere om du er i stand til å håndtere denne risikoen.

2: Åpne konto

Når du er på nettsiden til eToro kan du begynne på kontoregistreringen ved å trykke på knappen Bli med nå. Du får nå frem et skjema hvor du kan velge hva slags innloggingsmetode du vil bruke på din konto. Du kan enten skrive inn brukernavn, passord og mailadresse, eller koble din eToro-konto sammen med din Facebook- eller Google-konto og bruke innlogging fra disse. Når du har gjort ditt valg og aktivert innloggingsmetoden er din konto registrert og du er logget inn.

Nå kan du gå videre med registreringen slik at du straks kan begynne å investere eller trade med gull CFD. Trykk på Fullfør profil for å åpne opp skjemaet hvor du kan skrive inn informasjon som navn, fødselsdato, adresse og telefonnummer. Deretter må du svare på noen spørsmål slik at din kunnskap og erfaring med investering blir kartlagt. Helt til slutt anbefaler vi å verifisere kontoen din for å øke sikkerheten. Det gjør du ved å laste opp bilder av ID, et dokument som viser adressen din og betalingsmetodene du vil bruke.

3: Gjør innskudd

Med minsteinnskudd på $200 og kurtasjefri handel kan de aller fleste komme i gang med investering i gull CFD, uten at kostnadene blir for høye. Når du skal gjøre innskudd kan du bruke VISA, MasterCard, Revolut, Paypal, Neteller, Skrill, Rapid Transfer, Trustly eller bankoverføring. Bruker du bankoverføring kan det ta opptil 5 virkedager før du har pengene på din konto, mens de andre metodene har direkte overføringer.

4: Kjøp gull CFD

Når du skal kjøpe gull CFD må du bruke ordreskjemaet som du finner på informasjonssiden for CFDen. Du kommer til den ved å bruke søkefeltet øverst på skjermen til å søke etter GOLD, og så trykke på søkeresultatet. På denne siden kan du lese innlegg om gull CFD fra forumet, se kursutviklingen og lage tekniske analyser. Ordreskjemaet åpner du ved å trykke på Handle.

I ordreskjemaet kan du enten skrive inn summen du vil investere i gull CFD eller skrive inn antallet CFDer du vil kjøpe. Når du har oppgitt sum eller antall kan du trykke på Åpne handel for å aktivere din ordre. Er markedet åpent vil din ordre bli utført med en gang, og dine gull CFD legges til i din portefølje slik at du kan følge med på kursutviklingen.

Gull CFD FAQ

Hva er gull CFD?

CFD eller Contract For Difference er et instrument som er konstruert slik at det følger kursutviklingen til det underliggende instrumentet. Det betyr at en gull CFD er et finansielt instrument som er konstruert slik at det følger kursutviklingen til gull.

Er det trygt å investere med gull CFD?

Ja, så lenge du gjør en grundig vurdering av nettmegleren og velger et seriøst alternativ vil dette være en trygg investering, men gullprisen kan selvsagt falle, og da vil også verdien av din investering falle i verdi. På vår side kan du lese mer om investering med gull CFD.

Hvor kan jeg kjøpe gull med Contract For Difference?

Det finnes mange forskjellige nettmeglere eller market makers som tilbyr handel og trading med gull CFD. På vår side kan du lese mer om en nettmegler som har alle tillatelsene fra det norske Finanstilsynet, og som tilbyr trading uten kurtasje.