kjøpe Barrick Gold Corporation aksjer

Barrick Gold Corporation

Barrick Gold Corporation er et gruveselskap som utvinner gull og kobber på 16 lokasjoner i 13 land. Selskapet ble grunnlagt i 1983 og har Toronto i Canada. I slutten av 2017 hadde selskapet en gullreserve på 64,4 millioner unser. Aksjen er hovednotert på Toronto Stock Exchange under tickeren ABX, men er også tilgjengelig på New York Stock Exchange med tickeren GOLD.

Barrick Gold Corporation kursutvikling

 • Realtidskurser
 • Gull og råvarer
 • Aksjer, indekser, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd

Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Kjøpe aksjer i Barrick Gold Corporation

Ved å investere i gullgruveselskaper som Barrick Gold Corporation får du eksponering mot både gullprisen og et selskap som kan vokse og gi utbytter. Dette fører til at investeringen kan være et godt alternativ til å kjøpe gull. GOLD aksjen er notert i Toronto og New York, og er dermed tilgjengelig hos de fleste norske nettmeglere og i nettbanker med aksjehandel. Normalt anbefaler vi ikke disse løsningene siden det kan bli dyrt da du må betale kurtasje når du kjøper og selger aksjer.

Å holde kostnadene nede når du skal kjøpe aksjer er viktig siden lavere kostnader kan gi deg mer penger å investere i aksjer, noe som igjen kan gi deg en bedre avkastning. Noe annet som er viktig å fokusere på når du skal velge nettmegler er sikkerhet. Nettmegleren din bør være regulert og ha tillatelse fra Finanstilsynet. Vi synes også det er viktig at handelsløsningen er brukervennlig og at du har tilgang til gratis realtidskurser og analyseprogram.

1: Velg nettmegler for å kjøpe aksjer i Barrick Gold Corporation

Vi anbefaler å bruke eToro til aksjehandel. Dette er nemlig en nettmegler som tilbyr kurtasjefri handel med over 2000 aksjer fra 16 av de viktigste børsene i verden. eToro har alle de nødvendige tillatelsene fra det norske Finanstilsynet og er regulert av CySEC. Alle innskudd og plasseringer i aksjer er også forsikret opptil 1 million euro. Dette gjør at eToro er et rimelig og trygt alternativ til norske nettmeglere og banker.

Det minste innskuddet på eToro er $200, noe som tilsvarer i underkant av 2000 kr. Dermed kan de aller fleste komme i gang med investeringer i gruveselskap. Med kurtasjefri handel vil det heller ikke bli høye kostnader. Når du åpner konto får du tilgang til gratis realtidskurser og et eget program for teknisk analyse av aksjer. For å åpne en konto må du gå til nettsiden deres, du kommer dit ved å trykke på den grønne knappen nedenfor hvor det står Til eToro.

eToro
 • Anbefalt nettmegler
 • Gull ETF
 • Gull CFD
 • Aksjer i gruveselskap

 • Ingen kurtasje - lav spread
 • Gratis realtidskurser
 • Analyseprogram
 • Godkjent av Finanstilsynet

76 % av retailinvestorer taper penger når de trader CFD med denne tilbyderen. Du bør vurdere om du er i stand til å håndtere denne risikoen.

2: Åpne konto

Når du er på nettsiden til eToro kan du starte registreringen ved å trykke på knappen Bli med nå. Nå åpnes et skjema hvor du kan velge hvilken innloggingsmetode du vil bruke på din konto. Du kan enten koble din eToro-konto opp mot din Facebook- eller Google-konto, eller skrive inn brukernavn, passord og mailadresse. Etter at du har valgt og aktivert innloggingsmetode er din konto registrert og du er logget inn.

Nå kan du trykke på Fullfør profil for å gå videre i registreringen. Nå får du frem et skjema hvor du kan skrive inn informasjon som navn, fødselsdato, adresse og telefonnummer. Deretter må du svare på noen spørsmål slik at din erfaring og kunnskap om aksjer og investeringer blir kartlagt. Til slutt anbefaler vi at du sikrer din konto. Ved å laste opp bilder av ID, et dokument som viser adressen din og betalingsmetodene vil du verifisere din konto.

3: Gjør innskudd

Med kurtasjefri handel og et minsteinnskudd på $200 er eToro en løsning som passer veldig godt for mindre investorer. Når du skal gjøre innskudd kan du bruke VISA, MasterCard, Revolut, Paypal, Neteller, Skrill, Rapid Transfer eller Trustly som har direkte overføringer. Det er også mulig å gjøre bankoverføringer, men med denne metoden kan det ta opptil 5 virkedager før pengene er fremme på din eToro-konto.

4: Kjøp Barrick Gold Corporation aksjer

For å kjøpe aksjer i Barrick Gold Corporation må du bruke ordreskjemaet som finnes på selskapssiden. Du kommer til den ved å bruke søkefunksjonen øverst på siden til å søke etter selskapsnavnet eller tickeren GOLD, og derettre trykke på søkeresultatet. Her finner du innlegg om aksjen fra forumet, informasjon og nøkkeltall fra selskapet, kursoversikt og analyseprogram.

Du åpner ordreskjemaet ved å trykke på Handle. I ordreskjemaet kan du skrive inn summen du vil investere eller antallet aksjer du vil kjøpe i GOLD. Når du har fylt inn dette kan du aktivere ordren ved å trykke på Åpne handel. Så lenge børsen er åppen vil din ordre bli utført med en gang. Dine aksjer legges så til i din portefølje slik at du kan følge med på kursutviklingen på din investering.

Barrick Gold Corporation FAQ

Er Barrick Gold Corporation en god investering?

I oversikten til Wall Street Journal er det 14 analytikere som har kjøpsanbefaling på aksjen, mens 4 har overweight, 4 har hold og 1 har underweight. Gjennomsnittlig kursmål er $29,30, mens det høyeste kursmålet er $36,50.

Hvordan kan jeg kjøpe aksjer i Barrick Gold Corporation?

Barrick Gold Corporation aksjen er notert på Toronto-børsen og New York Stock Exchange, noe som gjør at du kan bruke forskjellige nettmeglere. På vår side viser vi deg steg for steg hvordan du kan kjøpe GOLD aksjen uten kurtasje.

Hvor kan jeg følge med på Barrick Gold Corporation kursutvikling?

Du kan følge med på Barrick Gold Corporation kursutvikling på vår side. Vi har også nyttig informasjon og nøkkeltall som EPS, Price/Earnings, utbytteyield og dato for neste selskapsrapport fra selskapet.