Teknisk analyse av gull - 190721 kursmål anbefaling gullgprisen investere
Teknisk analyse

Teknisk analyse av gull – 190721

Gullprisen har reagert tilbake etter å ha testet en viktig teknisk motstand. På kort sikt kan vi få et nytt prisfall for gull. På lang sikt er trenden stigende, noe som gjør at røde dager kan brukes til å kjøpe gull. Les mer i vår tekniske analyse av gullprisen for å se hva som er viktig å følge med på fremover.

Langsiktig kursutvikling

I chartet for langsiktig kursutvikling kan vi se at gullprisen fortsatt er innenfor den lange stigende trenden. Som vi nevnte i forrige tekniske analyse av gull hadde kursen brutt ut av den fallende trendkanalen. Vi har nå fått en ny stigende sekundærtrend. Gullprisen er under gjennomsnittslinjen i både hovedtrenden og sekundærtrenden, noe som kan være et signal om at gull er oversolgt på både lang og kort sikt.

Når vi lagde denne tekniske analyse var gullprisen $1804,65 pr unse. Det betyr at de nærmeste tekniske støttene er ved $1767 og $1692. Teknisk motstand har vi ved $1863 og $1912. I tillegg har vi støtte og motstand fra gulvet i den lange og den korte trenden, og gjennomsnittslinjen i trendkanalene.

Tidlig i juni fikk vi en crossover i den tekniske indikatoren MACD, noe som er et salgssignal. I dag er begge gjennomsnittene i indikatoren på undersiden av 0-linjen, noe som er et signal om at vi har en negativ tendens. Samtidig har vi fått en ny crossover, og begge gjennomsnittene er på vei opp, noe som er et positivt signal. Den siste crossoveren på undersiden av 0-linjen er også på et høyere nivå enn den forrige, noe som også er positivt.

I RSI har vi lavere topper, og disse følger gullprisen godt. Altså har vi ikke noen negativ divergens. Men, vi har en motstand som må brytes. I RSI har vi også fått høyere bunn, noe som er et positivt signal på samme måte som for MACD. Samtidig er det også dannet en lavere topp, noe som åpner opp for at det kortsiktige fallet kan fortsette.

kortsiktig utvikling pris kurs gull 190721
Charts fra TradingView.
eToro
  • Anbefalt nettmegler
  • Gull ETF
  • Gull CFD
  • Aksjer i gruveselskap

  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser
  • Analyseprogram
  • Godkjent av Finanstilsynet

76 % av retailinvestorer taper penger når de trader CFD med denne tilbyderen. Du bør vurdere om du er i stand til å håndtere denne risikoen.

Kortsiktig kursutvikling

I chartet for kortsiktig prisutvikling i gullprisen kan vi se at prisen har falt tilbake etter å ha testet den tekniske motstanden ved 1912 og taket av den stigende sekundærtrenden. I vår forrige tekniske analyse nevnte vi at en dip kunne være en god anledning til å kjøpe gull. På kort sikt kan vi også se at gullprisen har reagert ned etter å ha testet motstanden ved $1827.

Det korte glidende gjennomsnittet på 20 dager er fortsatt på oversiden av det lange glidende gjennomsnittet på 100 dager. Det betyr altså at den lange stigende trenden fortsatt er intakt. Her er det også viktig å merke seg at gullprisen derimot er på undersiden av både det korte og det lange glidende gjennomsnittet. Det kan åpne opp for at vi får en test av støtten i gulvet av den lange trendkanalen.

Vår tilnærming til gullprisen er fortsatt den samme. Den langsiktige trenden er fortsatt stigende. Fall i kursen kan brukes til å vekte seg opp. Her er det spesielt rommet mellom $1760 og opp til $1800 som er interessante områder for å kjøpe gull.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

5 × 2 =