Teknisk analyse av gull - 310521 kursmål anbefaling tips
Teknisk analyse

Teknisk analyse av gull – 310521

Gullprisen har etablert en ny stigende sekundærtrend innenfor den langsiktige hovedtrenden. Enkelte tekniske indikatorer tyder på at gull kan være overkjøpt på kort sikt, men slik chartet er i dag vil dette kunne gi gode kjøpsmuligheter. Les mer om kursutviklingen i vår tekniske analyse av gull.

Langsiktig kursutvikling

I chartet for langsiktig kursutvikling kan vi se at gullprisen beveger seg innenfor en stigende trendkanal. I slutten av juli 2020 fikk vi et brudd ut av motstanden eller taket i trendkanlen, men i perioden frem til mai 2021 har det blitt etablert en fallende sekundærtrend. Nylig har vi fått et brudd ut av denne, og det har blitt etablert en stigende sekundærtrend.

Gullprisen har flere nivåer som fungerer som teknisk støtte og teknisk motstand. Første tekniske støtte har vi ved $1863,45, og deretter ved $1767,72 og $1692,25. Motstand har vi ved $1912,07, $1960,54 og ved forrige all time high ved $2069,81.

Den tekniske indikatoren MACD gav et kjøpssignal i midten av mars 2021 når det korte gjennomsnittet brøt opp over det lange gjennomsnittet. Det var også her gullprisen bunnet ut. Nye kjøpssignaler fikk vi fra MACD når det korte og det lange gjennomsnittet brøt opp over 0-linjen i midten av april.

Reltive Strenght Index gav et signal om å kjøpe gull når vi fikk et brudd på motstanden fra de lavere toppene i chartet. Det har siden blitt dannet høyere bunner i RSI, noe som er et signal om styrke i den stigende sekundærtrenden. RSI har nå en verdi på 77, som kan bety at gullprisen er overkjøpt på kort sikt.

Kortsiktig kursutvikling gull prisen 310521
Charts fra TradingView.
eToro
  • Anbefalt nettmegler
  • Gull ETF
  • Gull CFD
  • Aksjer i gruveselskap

  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser
  • Analyseprogram
  • Godkjent av Finanstilsynet

76 % av retailinvestorer taper penger når de trader CFD med denne tilbyderen. Du bør vurdere om du er i stand til å håndtere denne risikoen.

Kortsiktig kursutvikling

I chartet for kortsiktig kursutvikling i gullprisen kan vi se hvordan det har blitt dannet en stigende sekundærtrend fra mars og frem til i dag. Gullprisen har testet tak, gulv og gjennomsnittslinje i denne nye trendkanalen. Kursen er nå i den øvre halvdelen av trendkanalen, og det kan være et tegn på at gull er overkjøpt på kort sikt.

Gullprisen har sterk motstand ved $1912,07. Det kan bety at vi kan få reaksjoner ned. Samtidig er det også sterk teknisk støtte ved $1863,45. Reaksjoner ned til dette nivået kan gi gode anledninger til å kjøpe gull.

Den langsiktige trenden er fortsatt stigende, og vi kan se at det korte flytende gjennomsnittet på 20 dager nylig har brutt opp over det lange flytende gjennomsnittet på 100 dager. Dette er et kjøpssignal, og en bekreftelse på den ny stigende sekundærtrenden. Så lenge dette fortsetter kan kjøp på dipper være en god tilnærming.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

18 + 7 =